Míg a múlt hétvégén a Sauberek jutottak be párban a Q3-ba, most a Force India két pilótája örülhetett, hogy az időmérő utolsó szakaszáig jutott Koreában. Az új résztulajdonossal gazdagodott csapat versenyzői azonban a végén már taktikáztak, a mért kör helyett a gumispórolást választották. Reménykednek, hogy holnap kifizetődhet a dolog.

“Végig erősnek tűntünk, bár elég szoros volt a riválisokkal a küzdelem. Jó, hogy bejutottunk a Q3-ba, jó helyzetből várhatom a holnapi napot, főleg, hogy a tiszta oldalról rajtolok” – mondta a 9. rajtkockát megszerző újonc, Paul di Resta.

“A verseny szempontjából kulcsfontosságú lesz az agresszív stratégia, mert elég gyors autók vannak mögöttünk, köztük egy Mercedes (Michael Schumacher) is, valahogy mögöttünk kell majd tartani őket. Nem lesz könnyű, mert szerintem itt elég hatékony lesz a DRS. Szóval kemény munka vár ránk holnap, de a pontszerzésben bízva várjuk a futamot” – tette hozzá.

“Figyelembe véve, hogy milyen kevés száraz pályás időnk volt, szerintem örülhetünk a mai teljesítménynek. Két autó a top10-ben, ez jó eredmény, erős versenyünk lehet. Én úgy döntöttem, hogy megspórolom a gumikat a Q3-ban, és azt hiszem, helyesen tettem. A több friss garnitúra mindig előny, jó néhányszor láthattuk már idén. Az koszos oldalról rajtolni nem ideális, de nincs nagy táv az első kanyarig, majd meglátjuk, hogy alakul” – magyarázta a 10. Adrian Sutil.