Már a tévéközvetítésben bejátszott rádióbeszélgetésből is kiderült, hogy Michael Schumacher nem volt elégedett azzal a gumiszettel, amit a Q2-ben felszereltek autójára. A hétszeres bajnok vibrációkra panaszkodott, nem is sikerült túl jó kört futnia: végül egy tizeddel lemaradt a Q3-ról.

“Már a kivezető körben éreztem, hogy ezzel a gumiszettel valami nincs rendben” – nyilatkozta Schumacher, aki a 12. helyről indulhat. “Vibrációkat éreztem. Előzetesen úgy számoltunk, hogy fél másodperc előnyünk van a mögöttünk állókkal szemben, utólag is azt mondom, ekkora fórra teljesen jó döntés volt egy szett gumit betervezni.”

“Nem is aggódtam különösebben a vibrációk miatt, azzal nyugtattam magam, hogy fél másodperc előny van a kezemben. Ezt végül nem sikerült kiautózni, meg kell vizsgálnunk, hogy miért nem jött össze. Egy kicsit szokatlan, hogy nem vagyok az első tízben, de az ilyesmi sajnos előfordulhat.”

Nico Rosbergnek jobban kijött a lépés, hetedik lett, nem is panaszkodott. “Egyértelműen elégedett vagyok” – mondta Rosberg. “A hetedik hely volt a maximum, amit ma elérhettünk. A többiek mind nagyon messze voltak tőlünk, az autó nagyon-nagyon alulkormányozott volt. De muszáj volt kompromisszumot kötnünk a verseny miatt, a beállítások így nem voltak ideálisak az időmérőre.”

“A futamra jók a kilátásaink, maradt elég gumink, hogy egy agresszív stratégiával megpróbáljunk előrelépni.”