A már csak nevében Renault, Lotus-hátterű F1-es istálló a sportkocsigyártó nevével indulna a következő idényben, a bejelentés üzleti spekulációkat indított el. Ezek szerint a Renault-tulajdonos Gerard Lopez és cége, a Genii Capital a Lotus csoportban is részesedést szerezhet, az erről szóló tárgyalások már el is kezdődtek a malajziai Protonnal. Egyes források azt is elképzelhetőnek tartották, hogy a Genii főrészvényes lesz az ügylet után.

A hírekre reagálva a Proton bejelentette, hogy a híresztelések minden valóságalapot nélkülöznek, a cég nem akar üzletelni a Geniivel. “A Proton ezúton jelenti ki, hogy az állítólagos egyeztetések a Lotus csoport és a Genii Capital között nem léteznek” – írta közleményben a Proton. “A Proton kapcsolata a Lotusszal ugyanolyan jó, mint mindig is volt. Elsődleges célunk, hogy a Lotus új üzleti tervét menetrend szerint végrehajtsuk és sikeressé tegyük a céget.”

“A Proton és a Lotus fordulóponthoz érkezett, a piac kiéhezetten várja a Lotus új termékeit. Minden energiánkkal azon vagyunk, hogy ezt a kritikus célt teljesítsük, a márka erősítését szolgálta a Forma-1-es főszponzori megjelenés is. A Proton ezen túlmenően nem kíván kommentálni pletykákat, reméljük, hogy ez a közlemény véget vet a spekulációknak.”