F1: Schumacher megint elemezhet 2 Ahogy egy hete a Nürburgringen, Michael Schumacher a Magyar Nagydíj időmérője után is elégedetlenül és értetlenül áll az eredménye előtt, a hétszeres bajnok nem tudja, mi is történt a gumikkal.

“A mai időmérő pozitívuma, hogy a tiszta oldalról rajtolhatok majd a 9. helyről. Azonban alaposabban meg kell még vizsgálnunk bizonyos dolgokat, ugyanis az első két szektor nem feküdt ma. A lágy gumin még jók voltak, de a szuperlágyon már nem, meg kell néznünk, mi az oka ennek” – magyarázta a hétszeres bajnok, aki korábban négyszer nyert a Hungaroringen.

“A hetedik hely rendben volt” – mondta Rosberg. “A délelőtti edzés után jó beállítást találtunk, a Q3-ban is sikerült jó kört mennem. Örülök, hogy sikerült megspórolnom egy szett szuperlágy gumit a futamra, valószínűleg segít majd, hogy szép pontokat szerezzek” – mondta a 100. futamára készülő német.

“Nico és Michael mindent kihozott az autóból, a helyezésünk tükrözi, hol is állunk pillanatnyilag. A  ma délelőtti edzésen a versenyteljesítményre koncentráltunk, ez holnap hozhatja meg a gyümölcsét. Az, hogy Mark (Webber) a múlt héten megszerezte a pole-t, most viszont csak 6., jól mutatja, milyen kiélezett a küzdelem és hogy milyen nehéz is betörni az első hat közé. Kemény versenyünk lesz, a cél, hogy ott vagy egy kicsit jobb helyen érjünk be, mint ahonnan rajtolunk” – magyarázta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.