Míg az idény első felében Sebastian Vettel gyakorlatilag megállíthatatlan volt, akár időmérőről, akár versenyről volt szó, a második helynél rosszabbat nem hozott, a hétvégi Német Nagydíjon, épp a hazai pályán rontott.

A címvédő a kvalifikáción csak a 3. időt autózta, a futamon pedig nem hogy előrelépett volna, hanem hátracsúszott. Már az elején volt egy nem túl szép megpördülése, később pedig hiába próbálkozott, egyszerűen nem bírt az előtte, a 4. helyen autózó Felipe Massával, a brazilt csak a bokszutcában, a Ferrari rossz kerékcseréje miatt tudta megelőzni.

A nürburgringi szereplés látszólag azokat erősíti, akik szerint a német csak a mezőny elejéből tud nyerni, versenytudásában elmarad a többi csúcspilótától. Vettellel kapcsolatban még a Red Bull tanácsadójaként dolgozó David Coulthardnak is vannak kételyei.

“A bokszcsapatra kellett támaszkodni, hogy sikerüljön (az előzés). A forgalomban való versenyzési képessége még mindig kérdéses” – mondta a skót.

Vettel védelmére érdekes módon épp a vasárnapi győztes, Lewis Hamilton kelt, szerinte nem szabad a címvédőt egy rosszabb futam miatt leírni.

“Nem várhatjuk, hogy mindig tökéletes legyen. Tavaly év vége óta nagyon sok versenyt nyert meg. Könnyű őt kritizálni egy futam alapján, pedig kiemelkedően hosszú ideje volt nagyon megbízható. Bármi is volt, én biztos vagyok benne, hogy magára talál, a következő futamon már gyors lesz, szerintem ez egyszeri eset volt” – mondta a mclarenes.