F1: Webbernek egyenlőséget ígértek 2 A Brit Nagydíjon a Red Bull igen sikeresen vívta ki a Forma-1-es nézők többségének haragját és felháborodását azzal, hogy az összes korábbi fogadkozásuk ellenére az utolsó körökön megtiltották Mark Webbernek, hogy az előtte haladó csapattársát, Sebastian Vettelt támadja. A csapatutasítás okozta kellemetlen helyzetet csak súlyosbította, hogy Webber teljesen figyelmen kívül hagyta azt.

Az ausztrált tegnap a Nürburgringen kérdezték az újságírók a helyzetről, Webber azt állította, hogy a főnök, Christian Horner biztosította, továbbra is szabad a verseny a csapatnál.

“Rögtön a futam utáni eligazítás után beszéltünk. Christian elmondta a saját álláspontját, hogy miért döntött úgy és én is ugyanezt tettem. Mindketten úgy gondoltuk, hogy a jó döntést hozzuk akkor, ő a csapat érdekét figyelte és pedig a helyezésemen akartam javítani.”

“Megbeszéltük és garantálta, hogy fordítva is ugyanez lett volna a helyzet, ha Seb jött volna fel rám, akkor őt is leállította volna. Igazából rövid beszélgetés volt. Továbbra is nagyrészt szabadon versenyezhetünk egymással, ez most ciki dolog volt, de ilyen nagyon ritkán történik, addig szabad a verseny” – állította.

Webber azt is hangsúlyozta, hogy a Red Bull-os szerződéshosszabbítás is szándékában áll.

“Még az F1-ben akarok vezetni, nem csak az utcai autót hazafelé a boltból. Nyugodt vagyok, tárgyalok a csapattal, jó a helyzetem, jól teljesítek és a csapat szintén, szóval nem kell kapkodni. Majd szólok, amikor eldől a dolog. Silverstone-nak semmilyen befolyása nem lesz a szerződésre. Már jó ideje tárgyalunk, talán már előbb is dönthettem volna, de nem tettem.”