A Mercedes csapatfőnöke, a Michael Schumachert már a benettonos korszakából ismerő Ross Brawn úgy véli, hogy a hétszeres bajnok mai csapattársa, Nico Rosberg ugyanolyan elhivatottsággal és kitartással dolgozik az autón kívül is, mint ami Schumit a sikereiig juttatta.

“Néha egy fiatal Michael Schumachert látok magam előtt. Hihetetlen intenzitással áll a munkához, nincs érzelmi gyengesége és hihetetlenül tehetséges” – mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak Rosbergről. “Talán könnyebb is lenne Michael helyzete, ha nem egy ilyen erős csapattársa lenne, mint Nico, de mindketten nagyon sokat tanulhatnak egymástól, mindketten állnak a kihívások elé.”

“Amikor Michael a Forma-1-be került, egészen új mércét állított fel az edzettség tekintetében. Számára egyszerűen elfogadhatatlan volt, hogy a célba érés után összeessen. Keményen edzett és a futamok végén majdnem olyan fitt volt, mint a rajtnál. A másik elem, amit Schumacher magával hozott, az elszántság volt. Szinte nem volt olyan versenyhétvége, amikor este kilenc-tíz előtt elhagyta volna a pályát, mert még meg akarta beszélni a mérnökökkel, hogyan lehetne még gyorsabbá tenni az autót” – mesélte Brawn.

“Nico ugyanígy tesz. Nem tudom, hogy azért, mert látta, hogy Michael is így jutott a csúcsig vagy egyszerűen magától, de akármiért is, ilyen tekintetben hasonló szinten dolgozik, mint Michael.”

A csapatfőnök azt is hangsúlyozta, hogy nem könnyű dolog két ilyen jó pilótát együtt, harmóniában tartani a Mercedesnél, de Brawn szerint tudják a megoldást:

“Igen, ez az egyik legnagyobb kihívás. De épp ezért teljesen nyíltak vagyunk, nincs semmi titkolózás. A magánügyek persze magánügyek, de ha műszaki dolgokról van szó, akkor mindenki tud mindenről, minden információ hozzáférhető mindenki számára. Michael is láthatja, Nico hogyan vezeti az autót és ugyanígy vice versa.”