Az elmúlt pár hétben egymásnak ellentmondó jelzések érkeztek az épp alapos átszervezésen keresztülmenő Williamstől a 2012-es pilótafelállást illetően. A veterán Rubens Barrichello többször is elmondta, hogy ha fejlődés jeleit látja, szívesen marad jövőre is, de eddig senki nem kérte erre.

A csapat elnök-vezérigazgatója, Adam Parr a hétvégén az Autosportnak arról beszélt, hogy terveik szerint marad mindkét versenyzőjük: “Igen, szerintem ez a legeslegvalószínűbb” – mondta.

Barrichello örült is, meg nem is, amikor főnöke szavaival szembesítették: “Bárcsak nekem mondta volna ezt. Én még nem hallottam erről. Jövőre is versenyezni akarok, versenyképes autót szeretnék. A Williamsért dolgozok, beszélgettem Mike Coughlannel is a gyárban, a csapat része vagyok. Remélem, hogy lesz ebből valami! Én úgy tervezem, hogy az F1-ben maradok, szóval remélem, hogy a csapat hamarosan ajánlatot tesz, hogy összehozhassuk.”

Az idén már 19. szezonját teljesítő veterán ugyan nem zárja ki, hogy más csapatnál folytassa, de azt mondja, az első választása mindenképp a Williams: “Ideális esetben itt szeretnék maradni, de azért jó lenne, ha ez nyitottabb lenne. Ha a csapat elégedett a pilótákkal, akkor a pilótákkal kellene beszélnie, nem a sajtóval.”

Parr egyébként a tavaly GP2-bajnoki címet szerző, de az F1-be egyértelműen a venezuelai állami olajcég, a PDVSA pénzével bekerülő Maldonadóval is nagyon elégedett.

“Én mindig is hittem benne, még ha ki is nevettek érte, hogy ő egy nagyon-nagyon tehetséges pilóta. A GP2-es eredményei alapján egyértelműen kiérdemelte az F1-es lehetőséget és mostanra látszik is, hogy gyors és kezd beérni, megbízhatóan versenyezni. Idén háromszor jutottunk a Q3-ba és mindháromszor neki köszönhetően.”