A Red Bull utánpótlás-nevelő csapataként működtetett Toro Rossónál az idény elején jó néhányszor elmondták, hogy Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari a “túlélésért” küzd, ugyanis a nagy tehetségnek tartott tartalékos, Daniel Ricciardo megkaphatja a gyengébben teljesítő pilóta ülését.

Azóta változott a helyzet, előbb Buemi, majd az elmút három futamon Alguersuari teljesített igen meggyőzően, Ricciardo pedig a pénteki tesztpilótai állás helyett versenyzői helyet kapott a Hispaniánál. A Toro Rosso főnöke, Franz Tost pillanatnyilag nem tudja, kik lesznek a pilótái jövőre.

“Ricciardo versenylehetőséget kapott, ami szerintem csakis előnyös lehet. Az első szabadedzésen való szereplés és egy teljes versenyhétvégén való részvétel egészen más, így sokkal felkészültebb lesz a jövő évre” – mondta az osztrák.

“A Toro Rossónál most úgysem vezethet, hiszen van két pilótánk, akik szépen dolgoznak. Hogy kikből áll majd a 2012-es párosunk, azt nem tudom, ezt a Red Bull dönti majd el az év végén” – tette hozzá.

Ha Mark Webber jövőre is marad a nagycsapatnál, a Toro Rossónál igazán gondban lesznek, hiszen Buemi, Alguersuari és Ricciardo mellett a Red Bull kötelékébe tartozik a szintén lassan F1-érett tehetség, a jelenleg a World Series by Renault-ban versenyző Jean-Eric Vergne is, négy pilótára két hely jut majd.