A Forma-1 jogait 2005 óta a CVC befektetési csoport birtokolja. Bár az üzlet jól fizet és úgy tudni, nincs szándékukban az eladás, az elmúlt hónapokban felröppent, hogy a Rupert Murdoch nevéhez köthető amerikai News Corp. médiabirodalom Európa egyik legnagyobb befektetési cégével, a FIAT-ot és így a Ferrarit is birtokló Exorral közösen megvenné a sportágat.

A bevásárlásból néhány kiszivárogtatott híren és ilyen-olyan nyilatkozatokon kívül azóta sem lett több, azonban az elmúlt napokban felmerült, hogy az F1-et 2005-ben 1,7 milliárd dollárért a CVC-nek adó Bernie Ecclestone maga venné vissza a sportág jogait.

“Igen, érdekelne a dolog. Mondjuk olyan áron nem venném meg, amennyiért a CVC adná, de biztosan adnék érte annyit én is, mint ők (a News Corp. és az Exor) adnának” – nyilatkozta a 80 éves kisember az International Herald Tribune-nak.

Ecclestone hangsúlyozta, hogy számára fontos, ki irányítja a jövőben a sportágat és Murdochékat nem látja megfelelő leendő tulajdonosnak.

“Fontos nekem, hogy a cég tulajdonosai vagy leendő tulajdonosai a megfelelő módon irányítsanak. Murdoch-kal van egy kis gond, ugyanis ők fizetős tévében utaznak, nekünk pedig az EU szerint ingyenesen kell adnunk a közvetítést. Mi úgy egyeztünk meg az EU-val, hogy mindenhol ingyenes az F1. Az Exor meg a FIAT tulajdonosa, a csapatok pedig nem rajonganak érte, hogy az egyik csapatnak befolyása legyen a szabályokra vagy akármire. Ez komoly összeférhetetlenség” – magyarázta.