Az elmúlt hetek-hónapok spekulációi után a múlt hét végére világossá vált, hogy Lewis Hamilton annak ellenére sem igazol a Red Bullhoz, hogy jelenlegi szerződése egyik záradéka alapján már 2011 végén távozhatna a McLarentől.

Az azonban, hogy nem hagyja el a wokingi alakulatot, nem jelenti azt, hogy minden marad a régiben, Hamilton ugyanis igen kemény feltételekkel akar új szerződést kötni. Mostanra elege lett a szponzori és PR-megjelenésekből, Kimi Räikkönen módjára a jövőben kerülni fogja ezeket.

“Amikor újraszerződöm a McLarennel, meg fognak döbbenni, hogy hány napon nem állok majd rendelkezésükre. Sokkal kevesebb munkát vállalok. Egyértelműen fennáll a kiégés veszélye” – mondta Silverstone-ban.

“Jó tudni, hogy jön a nyári szünet” – hangsúlyozta Hamilton, aki állítása szerint 26 évesen már “30-nál is öregebbnek” érzi magát.

“Hogy fáradt vagyok-e? Hm, talán. Hogy edzettem-e (a Brit Nagydíj előtt)? Nem, az elmúlt két hétben egyáltalán nem. De a fő, hogy a szponzorok elégedettek…” – morgott a versenyző.