Mark Webber 2009 óta csak egy-egy évet hosszabbít a Red Bull-lal, mivel a karrierje vége felé tartó ausztrál veterán és a csapat is nyitva akarja hagyni a közös folytatás vagy épp elválás lehetőségét.

Az utóbbi időszakban Webbert hírbe hozták már a Ferrarival és a Renault-val is, de mind ő, mind a csapatfőnök, Christian Horner arról beszélt mostanában, hogy valószínűleg együtt maradnak jövőre is, még ha Lewis Hamiltont sokan már 2012-ben a Red Bullnál is képzelik el. Az ausztrál egy friss interjúban arról beszélt, hogy a jövő évi hosszabbítás csak rajta múlik.

“Csakis rajtam múlik, azon, hogy akarok-e még versenyezni. A Red Bull nagyszerű és nagyon szeretnének megtartani, ez nem kérdés. Tárgyalunk, de egyelőre egyik oldalról sem sürgős. Azt hiszem, jó helyzetben vagyok, mert a döntés az enyém” – mondta a 34 éves pilóta.

Bár idén Sebastian Vettel totálisan verte eddig Webbert, az ausztrál azt mondja, nincs ezzel problémája, és bízik benne, hogy hamarosan utolérheti a címvédőt.

“Még élvezem a versenyzést. Vannak rosszabb napok az utazgatás meg emez-amaz miatt, de pillanatnyilag még nagyon jól érzem magam. Az életben mindig fontos az időzítés. Most is vannak jó eredményeim, és közel járok hozzá, hogy újra nagyszerű eredményeim legyenek.”

Bár Hamiltont emlegetik leggyakrabban a Red Bull-lal kapcsolatban, érdemes inkább azt szem előtt tartani, hogy az energiaitalos cég már Webber helyére melegítheti a HRT-nél Daniel Ricciardót, a bizonyítani vágyó ifjú honfitárs erős kártya lehet a csapat kezében a veterán szerződésének újratárgyalásakor, igaz, Webber a Ferrarihoz vagy Renault-hoz való átszerződéssel lebegtetésével kontrázhat – Milton Keynesben biztosan nem szeretnék, ha a riválisokhoz vinné a tudását.