A McLaren 2005 óta foglalkoztatja az angol Gary Paffettet, aki az elmúlt fél évtizedben Pedro de la Rosa mellett a pályán és a szimulátorban is jelentősen hozzájárult a wokingi csapat autóinak fejlesztéséhez. Az F1-es szerep mellett a DTM-ben versenyző pilóta munkájával olyan elégedett a csapat, hogy szerződést is hosszabbítottak vele, jelentették be tegnap.

“Borzasztóan örülök, hogy megújíthattam a kapcsolatunkat a McLarennel. Ahogy köztudott, az F1-es siker a kapcsolatok erején és tartósságán múlik: én több mint öt éve vagyok ennek a csapatnak a tagja, és itt igazán jól is érzem magam, őszintén beszélhetek. Büszke vagyok rá, hogy a segítségemmel a csapat továbbra is futam- és bajnoki győztes alakulat lehet és őszintén hiszem, hogy ezután is csak egyre jobbak leszünk majd” – mondta a 30 éves versenyző.

“Gary a műszaki és fejlesztési részlegünk egyik kulcsfigurája lett, mind a pályán, mind a szimulátorban végzett munkájával. Ő és mi is hiszünk abban, hogy ez a szerződés tovább erősíti a fejlesztői és csapatjátékosi hírét” – hangsúlyozta a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.

Paffett mellett a McLaren idén újraszerződtette a 2003-tól a tavalyi sauberes majd pirellis kitérőjéig már tesztelőként alkalmazott spanyol veteránt, Pedro de la Rosát is.