Fernando Alonso 2010-re szerződött a Ferrarihoz, ahol tavaly ugyan az utolsó versenyig a bajnoki címért küzdhetett, de idén már szinte biztos, hogy a Red Bull dupláz majd. A spanyol pilóta egy friss interjúban elárulta, hogy pár éve őt is szerette volna leigazolni a mai címvédő csapat, de hangsúlyozza, hogy nem bánja, hogy a Ferrari mellett döntött.

“Nem, egyáltalán nem bánom. Lehet, hogy három vagy négy címem lenne, de nem lennék olyan boldog, mint most és nem Ferrarit vezethetnék. Szerintem egy versenyző számára fontosabb, hogy a Ferrariban ülhet, mint hogy bajnok legyen” – mondta a Maranellóban legalább 2016-ig maradó spanyol.

Alonso 2007-ben már tett egy boldogtalan kitérőt a McLarenhez, visszatekintve azonban kiemeli, hogy nem akkori újonc csapattársával, Lewis Hamiltonnal volt gondja:

“Semmi bajom Hamiltonnal és akkor sem volt, amikor a McLarennél voltam. Nagyon tisztelem őt. Ha nem a McLarennél kellene együtt lennünk, akkor bármikor szívesen látnám a csapattársamként. Nincs problémám a csapattársakkal. Nagyszerű versenyzőkkel volt szerencsém együtt lenni, bár amikor egy csapathoz kerülünk, látszólag egy kicsit lassabbak, rosszabb pilóták lesznek” – mondta magabiztosan a 2005-2006-os világbajnok.