A Pirelli még a Kanadai Nagydíjon jelentette be, hogy a rali-világbajnokságon induló Ken Blockot beülteti az augusztus végi, monzai F1-es teszten a Toyotába.

A termetes amerikai driftbajnok ezen a héten Kölnbe, a Toyota egykori F1-es főhadiszállására utazott, de az üléspróbán kiderült, hogy Block nem fér el rendesen a pilótafülkében, hosszú lábai miatt nem tud kormányozni.

Az Autosport magazin úgy tudja, a Toyotánál máris elkezdtek dolgozni a fülke kiszélesítésén, de miután a 2009-es versenyautót komolyabban már nem tudják átalakítani, valószínűleg egy korábbi F1-es modellt fognak előkészíteni Ken Block számára.

Block még Montrealban így nyilatkozott a pirellis tesztlehetőségről: “Sosem gondoltam volna, hogy erre egyszer lehetőségem lesz. De a Pirelli valami teljesen másat, különlegeset akart velem megvalósítani. Mindenben nagyszerű  partnereim voltak, amit eddig csináltam, számomra az F1-es tesztelés egy álom beteljesedése. Eddig még alig vezettem nyitott kerekű versenyautót aszfalton, lesz mit tanulnom a teszten!”