F1: Jövőre kiesik az egyik spanyol futam 2 A spanyol Radio Valencia és a Cadena SER adó egymással egybehangzóan arról adott hírt tegnap, hogy a jövő évtől csak egy spanyolországi helyszínen rendeznek Forma-1-es futamot.

A rádiók tudósítása szerint az idei évig a Spanyol Nagydíjnak otthont adó Barcelona esik ki a versenynaptárból, míg a jelenleg Európa Nagydíj néven futó valencia utcai verseny marad, a barcelonai futam időpontját megkapva májusra költözik. A változtatásról a hírek szerint jelenleg szóbeli megállapodás létezik, de hamarosan hivatalossá is válik.

A hír mindenképpen meglepő, mert annak ellenére, hogy mindkét helyszínen pénzügyi gondokra panaszkodtak, az elmúlt egy-két évben a 2008-as indulása óta mindig unalmas és egyre kevesebb nézőt vonzó Valencia kiesése tűnt esélyesebbnek, most pedig úgy tudni, hogy Bernie Ecclestone 2021-ig akar szerződést hosszabbítani a várossal.

Ha igaz a hír,és figyelembe vesszük az FIA-elnök, Jean Todt nyilatkozatát, miszerint 2012-re ugyan 21 versenyest naptárat adtak ki, de csak 20 futam lesz, logikusan az következhet, hogy a szintén kiesésre esélyes Török Nagydíj maradhat jövőre. Ha azonban Isztambul is kidől, 19 futam marad – hacsak nem húznak valami meglepőt, mondjuk 2013 helyett már jövőre feltámasztják a Francia Nagydíjat.