A 2010-es szezonnyitós győzelem után a Ferrari lemaradt az idény első felében, de a szezon második szakaszában erős fejlesztési tempóval hajrázott, nem sokon múlt, hogy Fernando Alonso megnyerje a bajnokságot. Az olasz csapat az idei téli teszteken bajnoki esélyesnek látszott, de az év megint gyengén indult és bár mostanra látszik a javulás, már túl késő, lassan már a jövő évre kell gondolni.

A csapathoz tavaly leigazolt volt mclarenes mérnök, a kasztni fejlesztéséért felelős Pat Fry szerint 2012-re valami igazán újat, kreatív megoldást kell találniuk, mert pusztán az idény közbeni fejlesztésekkel nem lehet lelépni a mezőnyt, ebben a csatában nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok.

“Igazság szerint 2012-re nem jönnek nagy szabályváltoztatások, továbbvisszük az autó fejlesztésit. Csak a kipufogórendszerről és a befújt diffúzorról szerzett tudásunkat nem hasznosíthatjuk. De mindent egészen az év végig fejlesztünk az autón, mert ez a jövő évi tudásunkat is gyarapítja.”

“Ha megnézzük a csapatok fejlesztési rátáját, a Red Bullét, a McLarenét, a Mercedesét, az egész évet tekintve nagyon-nagyon hasonló. Nyilván különböző csomagokat viszünk a különböző futamokra, de átlagolva nagyjából ugyanolyan ütemben javul a teljesítményünk, szóval a téli időszakban kreatívabbnak kell lenni, nagyobbat kell majd lépni. A Red Bull nagyon jó munkát végzett, nekünk még jobbat kellene!” – magyarázta a mérnök a Speednek.