F1: Hamilton összeugrott a brit sajtóval is 1
F1: Hamilton összeugrott a brit sajtóval is 2

F1: Hamilton összeugrott a brit sajtóval is

F1: Hamilton összeugrott a brit sajtóval is 6
F1: Hamilton összeugrott a brit sajtóval is 7
F1: Hamilton összeugrott a brit sajtóval is 8
Fotó megosztása:
F1: Hamilton összeugrott a brit sajtóval is 9 Lewis Hamilton elkeseredetten vette tudomásul, hogy csak negyedik lett Valenciában, miután a McLaren a technikai szigorítások ellenére nem tudta felvenni a Red Bull tempóját. Sőt, idén először a Ferrarik is gyorsabbak voltak a versenyen, mint a wokingi autók.

“Ezzel vége mindennek, ami a bajnoki esélyeinket illeti. Egyáltalán nem várom a silverstone-i futamot, mert egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak, hogy nyerhessünk. Attól tartok, szenvedni fogunk, mint a kutya” – nyilatkozta az általában korrekt, a nyilatkozatokat mindig pontosan idéző brit újságíróknak Hamilton a valenciai verseny után.

Lewis ezek után hétfő reggel azt írta a Twitteren: “Minden rajongónknak üzenem, ne higgyék el, amit a mai újságok írnak! Az én csapatom sohasem adja fel, és ÉN SEM FOGOM FELADNI SOHA!”

Az Autosport magazin, valamint az amerikai Speed TV állandó tudósítója, Adam Cooper azonban zokon vette Hamilton megjegyzését, ezt írta a Twitteren: “Hamilton vasárnap:’Ezzel vége mindennek, ami a bajnoki esélyeinket illeti.’ Hétfőn meg ezt:’Ne higgyék el, amit a mai újságok írnak!’ Jó dolog, hogy Lewis jobb kedvre derült az éjszaka, joga van megváltoztatni a véleményét, de ez úgy hangzik, mintha a sajtót hibáztatná.”

Hamilton bejegyzése a The Times kiváló F1-es riporterénél, Kevin Easonnál is kiverte a biztosítékot. “Lewis nagyon szemtelen, hogy az újságokat hibáztatja azért, amit ő mondott hosszasan és részletesen, több kollégám előtt, a verseny után” – reagált a Twitteren.

A grandprix.com kolumnistája és több sikeres F1-es könyv szerzője, Maurice Hamilton szerint “Nem szép dolog beleharapni a kézbe, amely enni ad”, ezzel célozva a McLaren és a brit újságírók hagyományosan szoros, baráti együttműködésére.

A Gp Week tudósítója, Will Buxton is egyetértett kollégái véleményével, de megjegyezte: “Őt legalább engedi a csapata, hogy használja a Twittert, ellentétben a ferraris fiúkkal…” Buxton egy későbbi bejegyzésében hozzáteszi: “Bevallom, imádom Lewis nyíltságát és őszinteségét a nagydíjak után. De az állandó visszakozásai, 180 fokos fordulatai miatt kétségbe vonható az őszintesége.”

A MotorSport magazin munkatársa, Edd Straw is kritizálta Hamiltont: “Azzal, hogy Lewis Hamilton azt mondja, ne higgyetek az újságoknak, egyúttal azt is mondja, ne higgyetek el semmit, amit mondok. Az ember megváltoztathatja a véleményét, de akkor tegye ezt nyíltan.”