Lewis Hamiltont az idény kezdete óta emlegetik a Red Bull-lal kapcsolatban, sokan úgy vélik, hogy a mclarenes pilóta pár éven belül Sebastian Vettel csapattársa lehet a Milton Keynes-i alakulatnál.

A pletykákat saját ilyen irányú nyilatkozatával elindító Red Bull-főnök, Christian Horner azóta mondott már A-t és B-t is, Montrealban viszonylag hosszan “csevegett” is Hamiltonnal, most Valenciában épp azt magyarázta, hogy az elvileg igen versenyképesnek hangzó párosítás összehozásánál is van fontosabb szempont számukra. A kérdésre, hogy el tudná-e képzelni, hogy Vettel és Hamilton egymás mellett dolgozzon náluk, így válaszolt:

“Csapatként néha azon túl is kell gondolkodni, ami papíron a legvonzóbbnak látszik. A legfontosabb a csapaton belüli harmónia, nem az egyének a fontosak, számunkra is ez a legfontosabb” – mondta a BBC-nek.

Horner arra nem tudott választ adni, hogy Hamilton valóban akar-e távozni a McLarentől, de abban biztos, hogy a Red Bullba szinte bárki szívesen beülne.

“Azt hiszem, erre csakis Lewis tudna válaszolni. Ő van a McLarennél szinte pelenkás kora óta, szóval erre én nem válaszolhatok. De az természetes, hogy pillanatnyilag bárki szívesen vezetne egy Red Bullt, az elmúlt években mutatott teljesítményünk alapján ez érthető.”