F1: Ecclestone is megvédi Hamiltont 1
F1: Ecclestone is megvédi Hamiltont 2

F1: Ecclestone is megvédi Hamiltont

F1: Ecclestone is megvédi Hamiltont

F1: Ecclestone is megvédi Hamiltont 5
F1: Ecclestone is megvédi Hamiltont 6
Fotó megosztása:
F1: Ecclestone is megvédi Hamiltont 7 A monacói és montreali incidensei után Lewis Hamiltonnak bőven kijutott a kritikákból, jó néhány nagy név is arról beszélt, hogy a mclarenes túlzottan forrófejű, agresszív. Mások megvédték a pilótát, csapatfőnöke, Martin Whitmarsh pont ilyen kemény versenyzést vár tőle ezután is, csapattársa, Jenson Button szintén csak méltatta a a 2008-as bajnok elszántságát.

Tegnap az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is Hamilton mellett állt ki.

“Rosszul teszik, hogy Lewist támadják. Az emberek versenyt akarnak látni, mindenki ezt szeretné, aki az F1-et nézi. Ha kielemezzük a történteket, Lewis nagyon is jól teljesít, ahogyan Sebastian (Vettel) és Jenson is. Hadd versenyezzen! Az emberek ezért szeretik őt. Nagyon-nagyon jó barátságban voltam Sennával, és ma megnézzük, ő milyen volt, hát láthatjuk, hogy ő is igazi versenyző volt, ő is leparancsolt másokat a pályáról” – magyarázta az Independentnek Ecclestone.

A kisember arra is felhívta a figyelmet, hogy nem Hamilton hibázik kiemelkedően sokat, egyszerűen csak másokra nem irányul akkora figyelem.

“Talán volt Lewisnak egy-két megkérdőjelezhető húzása, de ugyanez igaz a többiekre is, de azzal senki nem foglalkozik, hogy a mezőnyben hátrébb mi történik. Mindig is így volt ez. Kanadában vasárnap nagyon sokan küzdöttek, Jenson pedig ragyogó munkát végzett. A nézők pont ezt akarják látni!”