F1: Hamilton csak nyerő autót akar 2 Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végén jár le, a 2008-as bajnok jövőjét illetően pedig már az idény eleje óta folynak a találgatások, felmerült már a neve a Ferrarival kapcsolatban is, de a leggyakrabban a Red Bullhoz kötik. Az utóbbi elképzelést erősítette az is, hogy a Hamilton a Kanadai Nagydíj hétvégéjén a Red Bull-főnök Christian Hornerrel beszélgetett.

Az utóbbi hír kapcsán a versenyző menedzsmentje cáfolta, hogy az átszerződésről lett volna szó. Hamilton tegnap Watkins Glenben a NASCAR-bajnok Tony Stewarttal vett részt egy autócserés bemutatón, ahol az újságírók természetesen a jövőre is rákérdeztek, volt, aki még a NASCAR-os folytatásról is érdeklődött.

Hamilton leszögezte, hogy egyelőre az F1-ben és a McLarennél szeretne maradni, de a spekulációknak is hagyott teret, ugyanis fő kritériumként és célként azt nevezte meg, hogy versenyképes, nyerő autóban ülhessen.

“Ami a NASCAR-t illeti, én úgy nőttem fel, hogy világbajnok akarok lenni, az F1-ben pedig még nem értem el mindent, amit akartam, szóval még jó sok időt szeretnék eltölteni itt.”

“Ami a mostani helyzetemet illeti, igenis nagyon szerencsés vagyok, hogy a McLaren tagja lehetek. Az egyik legjobb csapat, óriási múlttal és jelenleg is győzelemre képes autóval, ahogy a csapattársam a hétvégén bizonyította is” – utalt Button kanadai sikerére Hamilton.

“A Red Bullon kívül csak a mi csapatunk tudott futamot nyerni idén, szóval nem tudom, miért kellene váltanom, ha a miénk a legversenyképesebb autó. Amíg megvan hozzá az autó és teljesíteni tudunk, nem lesz okom távozni.”

A Christian Hornerrel folytatott megbeszélése kapcsán Hamilton hangsúlyozta, hogy ebben semmi rendkívüli nincs, az angolt hosszú évek óta ismeri és mindenki mással is hasonló kapcsolatot ápol a paddockban.

“Ismerem a vezetőket, a csapatfőnököket, nagyon sok embert ismerek a csapatoknál. Ismerem Stefano Domenicalit (Ferrari), mindig beszélgetünk. Ismerem Norbert Haugot (Mercedes) vele is mindig beszélgetünk. Christiant már azóta ismerem, amikor a Forma-3-ból a GP2-be készültem (2005-ben), már akkor tárgyaltam vele, amikor a Red Bull-os Forma 3000-es csapatot vezette. De tényleg, mindenkit ismerek, szóval mindenkivel beszélgetek a hétvégéken.”