A február elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica az elmúlt hónapban már a rehabilitáción dolgozik, tréningezik, hetente három napot tölt Genovában, ahogy a Renault csapatorvosának felügyelete mellett gyógyul és edz.

A pilóta menedzsere Daniele Morelli az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjújában azt pedzegette, hogy a lengyel versenyző akár már az idei szezonzáróra visszatérhet az F1-be, igaz, a balesetben részben leszakadt jobb kéz teljes gyógyulása továbbra is kérdéses.

“Nagyon jól halad a felépülés. A jobb láb rendben van, ha csak az lenne a gond, Robert már készen állna. Amiatt nem fáj a fejünk. Az Olasz Nagydíj szeptemberben van, az már csak három hónap, de a szezonzárón már elgondolkodhatunk” – mondta Morelli, aki nemrég visszautasította a Renault-tulajdonos állítását, miszerint idén kizárt Kubica visszatérése.

“De akárhogy is legyen, amint Robert beül a szimulátorba, stopper nélkül is azonnal tudni fogja, képes lesz-e visszatérni és ha igen, mikor” – tette hozzá.

A lengyel egyébként tegnap újabb kisebb műtéten esett át tegnap Genovában. Az alábbi fotókat a lengyel Fakt.pl még azt megelőzően készítette és adta közre két nappal ezelőtt.