F1: A Ferrari többet vár Massától 1
F1: A Ferrari többet vár Massától 2

F1: A Ferrari többet vár Massától

F1: A Ferrari többet vár Massától

F1: A Ferrari többet vár Massától 26
F1: A Ferrari többet vár Massától 27
F1: A Ferrari többet vár Massától 28
F1: A Ferrari többet vár Massától 29
F1: A Ferrari többet vár Massától 30
F1: A Ferrari többet vár Massától 31
F1: A Ferrari többet vár Massától 32
F1: A Ferrari többet vár Massától 33
F1: A Ferrari többet vár Massától 34
F1: A Ferrari többet vár Massától 35
F1: A Ferrari többet vár Massától 36
F1: A Ferrari többet vár Massától 37
F1: A Ferrari többet vár Massától 38
F1: A Ferrari többet vár Massától 39
F1: A Ferrari többet vár Massától 40
F1: A Ferrari többet vár Massától 41
F1: A Ferrari többet vár Massától 42
F1: A Ferrari többet vár Massától 43
F1: A Ferrari többet vár Massától 44
F1: A Ferrari többet vár Massától 45
F1: A Ferrari többet vár Massától 46
F1: A Ferrari többet vár Massától 47
F1: A Ferrari többet vár Massától 48
Fotó megosztása:
F1: A Ferrari többet vár Massától 49 Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke egyelőre kitart amellett, hogy Massa kitölti 2012 végéig érvényes szerződését az olasz istállónál. De az F1-es depóban sokan nem hisznek ebben. Három, pont nélküli futam után a brazilnak muszáj volt nagyot dobbantani a Kanadai Nagydíjon, ami majdnem sikerült is.

Felipe a futam háromnegyed részében dobogós helyen haladt, ám a hajrában Narain Karthikeyan (HRT) lekörözése közben lecsúszott a száraz ívről a vízre, a Ferrari orral nekiment a betonfalnak, a brazil emiatt visszaesett. A legvégén egy bravúros előzéssel visszaszerezte a hatodik helyet Kobajasi Kamuitól, ám ezzel Massa nem tudta kárpótolni magát (és a Ferrarit) az elvesztett dobogós helyért.

Stefano Domenicali csapatfőnök elismeri, hogy Massa jól ment a versenyen, de a lekörözéskor elkövetett bakira csak széttárta a karját. “Igaza volt Felipének, hogy megpróbálta megelőzni a lekörözendő autót, a Hispania nagyon, nagyon lassú volt. De sajnos csak egy száraz ív volt a pályán. Amikor a gázra lépett, azonnal lecsúszott a csúszós részre és a falnak ment. Mit mondhatnék erre? Kár érte.”

Massa az utolsó kör utolsó szakaszán teljesen utolérte Kobajasi Sauberjét, és az utolsó sikánból kilőve nagyobb lendületet tudott venni, mint a japán. A ferraris 45 ezredmásodperccel előbb szelte át a célvonalat, mint a Sauber, ezzel megszerezte a hatodik helyet. “Ez az, ezt várjuk Felipétől!” – jegyezte meg Domenicali.

“Ezért szoktam a nehéz percekben is azt mondani, hogy még mindig hiszünk benne. Remekül versenyzett, a futam utolsó centiméteréig küzdött, nem adta fel. Ezt a hozzáállást szeretném látni tőle mostantól a szezon végéig.”

Ha ez mégsem sikerül, és a brazil továbbra is Fernando Alonso árnyékában marad, sajtójelentések szerint Mark Webber és Nico Rosberg is esélyes lehet Massa helyére a Ferrarinál.