Míg Sebastian Vettel, a tervező Adrian Newey, a csapatfőnök, Christian Horner és sok más kulcsfigura is szerződést hosszabbított a Red Bullnál tavasszal, Mark Webber helye jelenleg csak az idei év végéig biztos.

Ha a csapat és az ausztrál nem kíván vagy nem tud megegyezni a 2012-es folytatásról, az F1 jelenlegi legkívánatosabb ülése szabad lesz. A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko azt mondja, hogy ahogy Vettel esetében, ugyanúgy ezúttal is a Toro Rossótól szeretnének előléptetni valakit, Jaime Alguersuarit vagy Sebastien Buemit.

“Elvileg ez a terv” – mondta az osztrák az olasz Autosprintnek. “Szeretnénk újra meglépni azt, amit három éve Sebastian Vettellel, amikor David Coulthard visszavonult.”

“De természetesen ez nem lesz automatikus. Ha a pilóta nem felel meg minden szakmai elvárásunknak, akkor nem ajánljuk fel neki a Red Bull-os helyet!”

A Red Bull a Toro Rossó-s pilótákkal a kenyér és korbács taktikáját alkalmazza, hiszen amellett, hogy a nagycsapathoz való bekerüléssel ösztönzi őket, az F1-ből való kibukásukat is lebegteti, a háttérben ugyanis ugrásra készen váratják az ausztrál tehetséget, Daniel Ricciardót, aki még idén, de legkésőbb jövőre biztosan beül az egyik STR-be.