F1: Maradhat a Lotus Renault-k festése Kanadában 1
F1: Maradhat a Lotus Renault-k festése Kanadában 2

F1: Maradhat a Lotus Renault-k festése Kanadában

F1: Maradhat a Lotus Renault-k festése Kanadában

F1: Maradhat a Lotus Renault-k festése Kanadában 5
F1: Maradhat a Lotus Renault-k festése Kanadában 6
Fotó megosztása:
A Lotus Renault GP megkapta az engedélyt a kanadai hatóságoktól, hogy Montrealban fekete-arany festéssel indítások autóikat. Az engedélyezési folyamatra azért volt szükség, mert félő volt, hogy ez a színkombináció megsérti a dohányzásellenes jogszabályokat.

Ebben a szezonban a Lotus Renault csapata visszatért a nyolcvanas élvekben használt festéshez, ami az alakulat akkori támogatójához, a John Player Special cigarettamárkához kapcsolódik. Ezért volt kérdéses, hogy megtarthatják-e ezt Montrealban.

A döntés a Quebec tartomány hatóságaival történt találkozón született meg, ahol megegyeztek abban is, hogy a 2012-es dizájn kialakítása során jobban figyelembe veszik a kanadai előírásokat.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy Montrealban a megszokott színösszeállítással versenyezhetünk” – mondta Eric Boullier csapatfőnök.

“Felhívták rá a figyelmünket, hogy autónk azt az időszakot idézi, amikor egy dohánygyár volt a csapat szponzora, de elfogadták a tényt, hogy jelenleg sem közvetlen, sem közvetett módon nem kapunk támogatást az érintett ágazatból.”

“Szeretnénk köszönetet mondani, hogy elfogadták érveinket. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szigorú rendelkezésen vannak érvényben a dohányzással, a dohánytermékek reklámozásával kapcsolatban az országban. Ezért minden eszközt felhasználunk annak érdekében, hogy ne hozhassanak bennünket és partnereinket kapcsolatba azzal az iparággal.”