F1: Bahrein készen áll a versenyre 1
F1: Bahrein készen áll a versenyre 2

F1: Bahrein készen áll a versenyre

F1: Bahrein készen áll a versenyre

F1: Bahrein készen áll a versenyre 6
F1: Bahrein készen áll a versenyre 7
F1: Bahrein készen áll a versenyre 8
Fotó megosztása:
F1: Bahrein készen áll a versenyre 9 Az ellenzéki megmozdulások, zavargások miatt miatt lefújt Bahreini Nagydíj idei újrarendezésével kapcsolatban előbb május 1-jéig, majd június 3-áig adott határidőt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a közel-keleti országnak.

Az arab királyságban ma lejárt a még tavasszal kihirdetett rendkívüli állapot, a verseny főszervezője azt állítja, hogy mostanra készen állnak a futam idei bepótlására.

“Úgy érezzük, megfelelő a helyzet a verseny visszahozására. A dolgok lenyugodtak Bahreinben, az élet visszatért a normális kerékvágásba, bármikor örömmel megrendezzük a futamot” – nyilatkozta a bahreini pálya főnöke, Zájed Rasid Alzajani az Associated Pressnek.

“Nehéz időszakon mentünk át, a nemzetnek szüksége van szép pillanatokra. A Forma-1 mindig is olyan alkalmat jelentett, amikor Bahrein megmutathatta magát a világnak, nem is csak sporthelyszínként, de azt is, hogy Bahrein nemzetként mit tud nyújtani. A Forma-1 újra örömet hozhatna az országba” – tette hozzá.

Míg az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone ragaszkodik a futam idei újrarendezéséhez, az aggasztó emberi jogi hírek, és a verseny visszahozása miatt december második hetéig elnyúló szezon ellen tiltakozó csapatok ellenállása igen kétségessé teszi a Bahrein számára pozitív döntést.

Az FIA Motorsport Világtanácsa pénteki ülésén dönt a verseny sorsáról.