Kimi Räikkönen és a csapat tulajdonosa, Kyle Busch

Kimi Räikkönen és a csapat tulajdonosa, Kyle Busch

Először tesztelte a NASCAR király-kategóriájában használatos autót Kimi Räikkönen. Az egykori F1-es világbajnok, aki tavaly óta a rali-világbajnokságban versenyez, arra használta fel a WRC-naptárban adódott szünetet, hogy átruccanjon az Egyesült Államokba és kipróbálja magát a stockcar-sorozatban.

Räikkönen azért vezethette Robby Gordon 7-es számú Dodge Chargerjét, mert a Dakar-raliról is ismert csapatfőnök éppen Mexikóvárosban, egy szponzori eseményen időzött. A Virginia International Raceway-n megtartott keddi próbán elért köridők nem kerültek nyilvánosságra.

A 2007-es Forma-1-es világbajnok először áprilisban tesztelte a Kyle Busch Motorports Toyota Tundráját, mellyel múlt hétvégén részt vett a charlotte-i viadalon, ahol az elismerésre méltó 15. helyen végzett.

Arra a kérdésre, tervezi-e, hogy még az idén bemutatkozik a NASCAR fősorozatában, a Sprint-kupában, Kimi szűkszavúan azt felelte: “Néhány futam beleférhet”. A nascar.com szerint Räikkönen neve szerepel a hétvégi, virginiai Sprint-kupa-futam nevezési listáján.

Egy másik F1-es világbajnok, Jacques Villeneuve is bejelentette, hogy visszatér a NASCAR-ba. Villeneuve utoljára 2006-ban versenyzett az F1-ben, azóta a harmadik nascaros szakág, a Nationwide-sorozat egyes versenyein indult. Idén nyáron a Team Penske egyik kocsijával áll rajthoz Elkhart Lake-en és Montrealban.