Bár korábban mind az F1-et birtokló CVC csoport, mind Bernie Ecclestone kategorikusan tagadta, hogy bármi köze lenne a Forma-1 jogainak 2005-ös eladása kapcsán felmerült vesztegetéshez, mostanra másról szólnak a hírek.

Az ügy középpontjában az az 50 millió euró, pontosabban az annak megfelelő értékű tanácsadói szerződések állnak, amelyekkel egy Gerhard Gribkowsky nevű bankárt jutalmaztak, amiért  akkor munkaadóját, a Bayerische Landesbankot megtévesztve az F1 jogainak eladására bírta rá a céget.

Ahogy írtuk, a pénz forrásaként gyanúba keveredett Ecclestone korábban mindent tagadott, de a német Focus friss cikke szerint az angol mostanra változtatott: a müncheni ügyészeknek állítólag elismerte, hogy 40 milliót juttatott Gribkowskynak. Az F1 urának állítása szerint azonban nem ő vesztegette meg Gribkowskyt, hanem épp fordítva: a bankár zsarolással szerezte tőle a pénzt, az angol üzleti titkainak felfedésével fenyegetőzött – írta a hetilap.

Az osztrák Salzburger Nachrichten is ír az ügyről, a lap szerint Ecclestone mostanra inkább a hatóságokkal való teljes együttműködést választja, hogy így enyhébb büntetést kapjon, ha bebizonyosodik, hogy törvénytelenségek történtek.

Érdemes megjegyezni, hogy az Ecclestone-féle vesztegetési/zsarolási ügy kibontakozása óta egyre többször vetődik fel a 80 éves F1-guru utódlásának kérdése, sőt, már a Forma-1 eladása is téma. A kisember a hétvégén első ízben maga is felvetette, hogy távozhat a sportág legfőbb irányítójának szerepéből.