A McLarennel 1998-ban és ’99-ben bajnokságot nyerő Mika Häkkinen egy friss interjúban Sebastian Vettel kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a cím megszerzése mennyire megerősíti a versenyzőket, a fiatal német mostantól még jobb, magabiztosabb pilótává válik majd.

“A bajnoki cím természetesen önbizalmat ad. Tényleg magabiztos lesz tőle az ember. Tudod, hogy már megcsináltad, nyertél egy címet. Már nem jelent terhet, lehet a részletekre koncentrálni” – magyarázta a finn.

“Utána már élvezet a versenyzés, az ember egy kicsit kalkulálni kezd, jó móka. Mások még csak sejtik, hogyan kellene, de te már tudod, hogy megy ez az egész. Így sokkal nagyobb az ember teherbíró képessége, jobban viseli a nyomást mint mások. Az ember már ért olyan dolgokat, amit a többiek még nem tapasztaltak meg.”

Kérdés persze, hogy Vettelnek mennyi előnyt jelent a bajnoki cím birtoklása, hiszen fő ellenfelei közül Jenson Button, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is átlépte már ezt a küszöböt, Mark Webberen kívül mindannyian tudják, hogyan kell végigvinni egy bajnoki kampányt.

Häkkinen a bajnokká válás kapcsán arra is kitért, hogy a sikernek ára is van, a csúcsra ért pilótára sokkal nagyobb figyelem, szereplési teher vár:

“1998 után iszonyatos mennyiségű marketingkötelezettségem lett. Ez garantált, ha az ember megnyeri a címet. Azt hiszem, nekem még nehezebb dolgom is volt, mert annyi munkám volt. ’98 után ott volt a marketingmunka meg a tesztelés is. Manapság nincs teszt az idény közben, de a marketingmunka is más, mint régen, nagyon sok fizikai és szellemi erőt kivesz az emberből.”