A brit SKY News televízió kedden este, egy névtelen bennfentesre hivatkozva arról számolt be, hogy az ausztrál médiamágnás, Rupert Murdoch tulajdonában álló News Corp, valamint a Telmex mexikói telekommunikációs vállalat tulajdonosa, Carlos Slim érdeklődik a CVC Capital Partners többségi részvénycsomagja iránt. A CVC Capital 2006 óta birtokolja a Forma-1 részvényeit.

Bernie Ecclestone azonban tagadta, hogy ilyen megkeresést kaptak volna.

“Badarság, a Forma-1 nem eladó!” – jelentette ki az angol üzletember a Bloomberg hírportálnak. “Többen megkeresték már őket [a CVC Capitalt – a szerk.] vételi ajánlatokkal, de ők hosszú távra terveznek. Ha a két említett urat [Murdochot és Slimet] komolyan érdekli a dolog, már biztosan felvették volna a kapcsolatot velem, de én nem tudok ilyenről” – tette hozzá Bernie.

Ecclestone a CVC Capital vezérigazgatójaként irányítja a sportágat, ezért kicsit furcsa, hogy úgy beszél róluk, mintha függetlenek lennének egymástól.

Amennyiben valóban eladási szándékról lenne szó, ahhoz előbb ki kellene kérni a Nemzetközi Automobil Szövetség beleegyezését. Az FIA elnökének ugyanis vétójoga van a Forma-1 világbajnokság mindenkori tulajdonosait illetően.

A News Corp állítólag azzal érvel, hogy a Forma-1 nézőközönsége öregszik, ezért minél hamarabb el kell kezdeni a fiatalabb rajongói bázis kiépítését, amelyben a brit vállalatcsoportnak nagy jártassága van.

Ecclestone azért a rá jellemző ravaszsággal nyitva hagyott egy kiskaput: “Nem foglalkozunk ilyen ajánlatokkal, hacsak nem nevetségesen jók” – jelentette ki a Daily Telegraphnak.