Sebastian Vettel tarolt a Kínai nagydíj pénteki napján, a címvédő mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt. A német elégedetten, de óvatosan foglalta össze az első két edzést:

“Jó napunk volt ma, de ez még csak péntek, a versenyhétvége elején járunk. Jó ritmust találtunk, elégedettek vagyunk az autóval. Még sok munka van és azt hiszem, szoros lesz holnap és vasárnap, ezért utánanézünk, hol javulhatnánk még. De ma semmi komoly gond nem volt.”

Vettel csapattársa, Mark Webber továbbra sem bírja a bajnok tempóját, de azt mondja, hogy igazából csak a rövid etapon nem ment optimálisan a gumik használata. Mivel Sepangban az ausztrál autójában elromlott a KERS és Vettelnél is fennállt ennek a veszélye, a csapat egyelőre nem döntött róla, hogy a hétvége további részében használják-e, árulta el a veterán.

“Nem volt tökéletes a második edzésem, főleg a rövid etap a friss gumikkal, ezért gyenge egy kicsit az időm. De a hosszú etapon jól működtek a lágy gumik. Ma este megnézzük, mi legyen a KERS-szel – természetesen szeretnénk használni a hétvégén. Összességében jó volt a péntek, sokat megtudtunk, az autó pedig megbízható volt.”