F1: Alonso nehéz versenyt vár Kínában 2 Alonso versenyben volt a dobogóért Sepangban, de ütközött Lewis Hamilton McLarenjével, ezért negyedszer is a depóba kényszerült. Végül hatodikként intették le csapattársa, Felipe Massa mögött. Ez sokakat meglepett, mivel a szombati időmérőn a spanyol még egy, a brazil 1,4 másodperccel gyengébb időt futott, mint Sebastian Vettel a Red Bull-lal.

“Fantasztikus volt látni, hogy versenyben vagyunk a McLarennel, sőt, Mark Webberrel is csatáztunk. Már Ausztráliában is meg tudtuk szorongatni Jensont (Button) és Webbert. Valamilyen okból szenvedtünk a szombati időmérőn, de vasárnap, a versenyen sokkal jobb érzés volt vezetni a kocsit, ettől megjött az önbizalmam” – mondta Alonso az Autosportnak.

Fernando már látja a fejlődés jeleit 150 Italián és a csapat hangulatán is: “Valamivel kíméletesebb volt a kocsi a gumikhoz, mint a többiek, ezért egyenletesebb köröket tudtam futni, ami nagyszerű érzés volt. Nem számítottunk arra, hogy egy szinten leszünk a többiekkel, így most nagyon pozitív a hangulat a csapaton belül. Sokkal jobb állapotban készülünk Kínára.”

A Ferrari versenyen mutatott formajavulása ellenére Alonsónak nincsenek illúziói a hétvégi, Kínai Nagydíj előtt, ahol a hűvös, nyirkos idő problémákat okozhat a gumik felmelegítésekor.

“Nem lesz könnyű hétvége, az biztos. Néhány nap múlva kezdődnek a szabadedzések Kínában, így nem sok időnk marad arra, hogy bármit változtassunk a kocsin. Nehéz hétvégére számítok, de a verseny hosszú, lehet esélyünk, ha kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket. Csak tovább kell dolgoznunk a Malajziában megkezdett vonalon” – mondta Fernando Alonso.