Sepangi második helye után máris világbajnoki álmokat dédelget Jenson Button. A McLaren pilótája jól rajtolt, de egy ponton maga elé kellett engednie Fernando Alonso Ferrariját. Jenson az utolsó etapra megkapta a kemény abroncsokat, amit szinte csak ő tudott jól használni, így megérdemelten végzett a dobogón.

“Nem hiszem, hogy bárki meg tudta volna mondani, ki fut be másodiknak Sebastian mögött. Nem számítottam arra, hogy a Ferrari és a Renault ilyen erős lesz, de a kerékcseréknél állítottak valamit a kocsikon és onnantól fogva gyorsultak” – ismerte el a McLaren menője.

Buttont magabiztossá tette a sepangi eredménye. “Jó érzés vezetni a kocsit, ami nagyon fontos számomra. Nem hagyhatjuk, hogy a Red Bull egymagában elhúzzon” – jelentette ki a BBC-nek.

A McLaren több új fejlesztéssel érkezett Malajziába. Ezek egy részét szombaton és vasárnap is a kocsin hagyták, másokat viszont leszereltek, hogy tovább tudják fejleszteni a soron következő Kínai Nagydíjra.

“Ez egy újabb lépés a teljesítményünk fokozására, pontosan ezt kell tennünk. Mindenki azt akarja, hogy valaki végre megszorongassa a Red Bullt, minket is ez motivál. De nem könnyű, mivel (a Red Bullok) nagyon, nagyon gyorsak. Most Sebastiant kell megvernem, két futam után 24 pontos előnnyel vezet, de még hátravan tizenhét verseny, ami nagyon sok” – fogalmazott Button.
   
“Sebességre a McLaren a második legjobb csapat, de tovább kell fejlődnünk. Folyamatosan új fejlesztésekkel készülünk, reményeim szerint Kínában is nagyon erős versenyünk lesz” – mondta a 31 éves McLaren-pilóta.

Csapattársa, Lewis Hamilton legszívesebben elfelejtené az egész versenyt. A második helyről rajtolva a futam nagy részében dobogós helyen tanyázott, de a végére “elfogytak” a gumijai, majd Fernando Alonso a hajrában hátulról nekiment a Ferrarival. Mindennek a tetejébe egy 20 másodperces büntetést is be kellett nyelnie, mert állítólag szabálytalanul védekezett a Ferrari ellen, így végül csak nyolcadikként rangsorolták Sepangban.