Gyártási hibás volt az első futómű felső lengőkarja, emiatt szenvedett balesetet Nick Heidfeld és Vitalij Petrov is Sepangban – derült ki a Renault belső vizsgálata során.

“Az első szabadedzésen Nick és Vitalij is fékezés alatt szenvedett felfüggesztés-törést. Elővigyázatosságból visszahívtuk a kocsikat a garázsba, amíg nem jöttünk rá, mi okozta a problémát” – mondta James Allison, a Lotus Renault csapatának technikai igazgatója.

“Hamar kiderült, hogy mindkét meghibásodott alkatrész ugyanabból a gyártási ciklusból került ki, továbbá az is, hogy korábban semmilyen alkatrész nem futott a pályán, ami ebben a fázisban készült.”

Vitalij Petrov első futóműve eldurran Sepangban

“Időigényes volt a lehetséges okok megtalálása, de miután kiderítettük, hogy anyaghiba okozta a hibákat, kiengedtük a kocsikat az edzés második részére, ahol már nem volt gond velük” – mondta Allison.

“A balesetek miatt nem tudtunk sok időt tölteni a pályán, ezért délután rangsorolnunk kellet a feladatokat. A lágy gumis, hosszabb etapok mellett döntöttünk, és így elég sok adatot sikerült összegyűjtenünk. Figyelembe véve, hogy nem igazán tudtunk a beállításokkal foglalkozni, bátorító, hogy így is a legjobb tízben tudtam végezni” – értékelte mai futását Nick Heidfeld, aki a 8. időt érte el.

Vitalij Petrov a 13. időt futotta a délutáni tréningen.