Timo Glock különösebb kényelmetlenség nélkül vészelte át a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, három héttel vakbélműtétje után. A Virgin pilótájának a legnagyobb fejfájást az jelentette, hogy nem tudta befejezni a versenyt és a kocsi lassabb volt a vártnál.

Malajziában azonban általában nagy hőség, párás meleg vár az F1-es pilótákra, ami még a legfittebbeket is komoly erőfeszítésre készteti.

“Minden rendben lesz. Csak annyi a gond, hogy nem tudtam rendesen tréningezni az elmúlt három hétben. Azért azt érzékelem, hogy az izmaim most jönnek rá, hogy fel kell ébredniük.

De nem olyan vészes a helyzet, hogy aggódnom kelljen az edzettségem miatt Malajziában. Csupán arról van szó, hogy az alsó izmaim kicsit kiestek a formából, de ezzel nem lesz probléma” – mondta Glock az Autosport.com-nak.

Sepangban a versenyzők 2-4 kilót is leadnak a testsúlyukból a futam végére. Ha egy váratlan betegség, vagy láz is legyengíti a szervezetet, előfordul, hogy a csapattagoknak segíteniük kell kiszedni a versenyzőt a pilótafülkéből, ahogy Fernando Alonsóval történt 2003-ban és 2009-ben.