Ausztráliai kettős pontszerzésük után nagy reményekkel készülnek a Maláj Nagydíjra a McLaren-Mercedes pilótái. Az egy héttel ezelőtt még lesajnált wokingi gárdát immár a világbajnoki cím titkos esélyeseként emlegetik.

“Imádom a sepangi pályát. Nagy, gyors és széles, sodrós kanyarokkal, ahol egy igazán jól működő kocsival sok időt lehet lefaragni. Az Albert parki pálya is jó, de a kocsik közötti valódi különbségek egy olyan pályán fognak igazán megmutatkozni, mint Sepang” – mondta Lewis Hamilton a csapat futamelőzetesében.

Hamilton a melbourne-i balesetéről (az alváz eleje levált a kocsiról, amikor Lewis átrongyolt vele a szegélyköveken) elmondta: “A mérnökeink megvizsgálták a Melbourne-ben tapasztalt alvázhibát. Kiderült, hogy a karosszéria alját és az alváz elejét összetartó ragasztóanyag megsérült, ami megnehezítette a dolgomat a futam végére. De jó volt látni, hogy az MP4-26 ilyen komoly büntetést is kibír.”

Jenson Button úgy tekint a malajziai F1-es pályára, mint egy régi, jó ismerősre. “A sepangi pálya egyértelműen jobb lett az évek múltával. Mindig is jó pályának tartottam, de amikor először versenyeztem rajta (2000-ben, a Williams-BMW-vel – a szerk.), még nagyon új volt, mostanra viszont olyan, mint egy régi kedvenc.”

“Ezen a pályán (aerodinamikailag) nagyon hatékony autóra van szükség. A kanyarok szélesek és mindenki pórul jár, akinek a kocsija nem elég stabil. 2009-ben borzalmas időjárási körülmények közepette nyertem Sepangban, nem láttam még ahhoz foghatót versenyautóban. De idén bármi is történjék, erős hétvégénk lesz” – jósolja Button.

Malajziában sok múlik a pilóták fizikai felkészültségén is. “Gondoskodnunk kell a megfelelő folyadék-utánpótlásról, különben kiszáradunk. Amíg az ember nem versenyzett Malajziában, nem tudja, milyen érzés egy forró sütőben ülni. Fizikailag ez a szezon legkeményebb versenye.”