A McLaren kifizeti a számlát

A McLaren kifizeti a számlát

Elfogadta a NASCAR Sprint-kupában szereplő Michael Waltrip Motorsports ajánlatát Mike Coughlan, a McLaren egykori főtervezője. Coughlan ezzel követi egykori kollégáját, Steve Hallamot, aki annak idején Alain Prost, Ayrton Senna és Mika Häkkinen révén több világbajnoki címhez segítette a brit gárdát.

Coughlan 2007-ben azzal keltett nem kívánt feltűnést, hogy kiderült: ő “rendelte meg” a Ferrari F2007 technikai dokumentációját barátjától és ferraris kollégájától, Nigel Stepney-től. Amint Ron Dennis csapatvezető tudomására jutott az eset, azonnal felfüggesztette, majd elbocsátotta a McLarentől.
 
“Olyan közegből jövök, ahol minden évben új versenyautót kellett kifejleszteni. Nagyszerű idők voltak, remélem, a NASCAR-ban is kamatoztatni tudom majd a tapasztalataimat” – mondta az ESPN sportcsatornának a volt F1-es mérnök.

A McLaren Coughlan ténykedésének “köszönhette”, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség megfosztotta a csapatot az összes pontjától, kizárta a 2007-es világbajnokságból és 100 millió dolláros pénzbüntetést is fizetnie kellett.