Szerdán teljessé vált a 2011-es F1-es mezőny, a Hispania bejelentette, hogy Vitantonio Liuzzi lesz Narain Karthikeyan csapattársa. Versenyben volt az ülésért Christian Klien is, aki szórványos tavalyi beugrásai során jól teljesített a csapatnál, de ez nem volt elég számára a szerződéshez.

Az osztrák érthetően csalódott a döntés miatt, mindenképpen F1-es állást szeretne. „Nem csüggedhetünk, mennünk kell tovább” – mondta Klien. „Korábban is mondtam, az F1 az első számú célom, ha a versenyzői szerződés nem jön össze, tartalékosi állásra hajtok. Így tűzközelben maradhatok. Nem éppen karrierem legboldogabb napja volt a szerdai, de ez nem sokat számít.”

Liuzzi szerint nem fizetős pilótaként kapott szerepet a Hispaniánál, de ezt talán ő maga sem hiszi el. Klien menedzsere mindenesetre elmondta, hogy az üzleti oldalnak is szerepet kellett játszania a kiválasztás során. „Egész télen nagyon keményen dolgoztunk, hogy összerakjunk egy vonzó szponzorcsomagot, amely nem volt egyszerű az aktuális piaci környezetben” – fogalmazott Roman Rummenigge.

„Egészen szerdáig nagyon komoly tárgyalásokat folytattunk Colin Kolles csapatfőnökkel. Erőfeszítéseink szemlátomást végül nem bizonyultak elegendőek ahhoz, hogy Christian ott legyen a rajtrácson Melbourne-ben.”