80 éves kora ellenére Bernie Ecclestone semmi jelét nem adja annak, hogy a nyugdíjra készülne, ha valami botrány nem rántja magával, az angol kisember valószínűleg a sírig irányítja majd a száguldó cirkuszt. Ecclestone kora miatt persze egyre gyakrabban felmerül az utódlás kérdése, a brit Guardian pedig egy új nevet dobott be lehetséges örökösként.

A lap szerint a 39 éves amerikai Zak Brown lehet az utód, aki amellett, hogy a múlt hétvégén két volt F1-essel, Marint Brundle-lal és Mark Blundell-lel közösen az amerikai Le Mans-széria (ALMS) daytonai futamán indult saját csapatával, egyben a Just Marketing vezetője is. Cége több F1-ben is érdekelt óriás ügyeivel foglalkozik, az LG, a Johnnie Walker és a Lenovo is a Just Marketingen keresztül intézi Forma-1-es szponzori szerepvállalását.

Brown évek óta üzletel Ecclestone-nal – aki a marketingguru Le Mans-csapatának bemutatkozásán személyesen is ott volt -, közeli kapcsolatban állnak. A Guardiannek nyilatkozva az amerikai nem titkolta, hogy egy napon szívesen lépne a jó öreg Bernie helyébe:

“Igazán hízelgő. Valóban ez az életem” – mondta a felvetésre, hozzátéve azonban, hogy ő sem hiszi, hogy Ecclestone mostanában keresne utódot.

“Úgy gondolom, hogy igazából lehetetlen lesz Bernie-t pótolni, inkább csapattal kellene a helyébe lépni. Nagyon sok mindent nem tudok még. Nem kötöttem például televíziós szerződéseket, persze biztos azt is meg lehet tanulni, vagy vannak erre megfelelő szakemberek. Szeretnék örökre a sportágban maradni, szóval ha valamikor felkérést kapnék, hogy bármilyen formában szerepet vállaljak az F1 jövőjében, azonnal ugranék!” – magyarázta Brown.