A holland F1today.nl egy Michael Schumacherhez közel álló, meg nem nevezett forrás alapján arról ír, hogy a hétszeres világbajnok 2010-es gyenge teljesítményének egyik oka a szimulátoros munka hanyagolása lehetett.

A bennfentes azt állítja, hogy Schumacher a 2009 eleji, nyak- és fejsérüléssel végződött motorbalesete utóhatásaként rosszul lesz a szimulátorban, ún. mozgásbetegségben (kinetózis – közismert formája például a tengeribetegség) szenved, ezért nem képes teljesen felkészülni a futamokra.

“Nico (Rosberg) sok időt tölt a szimulátorban a versenyhétvégék előtt” – mondta a forrás, hozzátéve, hogy ezért a fiatal német beállítási munkái “nagyjából készek” is péntekre, míg “Michael az alapoktól indul”. “Ez az egyik oka annak, hogy Schumacher időnként hátrányban volt Rosberggel szemben” – állította a mercedeses informátor.

A szimulátor kérdéskörét nemrég a csapatfőnök, Ross Brawn is érintette már, igaz, az angol arról beszélt, hogy Schumit az igazán modern eszköz hiánya hátráltatta. Brawn azt állította, hogy már készül Brackleyben a csúcstechnológiás új szimulátor, az azonban nem lesz teljesen működőképes 2012-ig.