A McLaren már két hete jelezte, hogy 2011-es autóját, az MP4-26-ost csak február 4-én, Berlinben mutatja be. Azóta az is kiderült, hogy a szokatlan helyszínt a főszponzor, a Vodafone kérésére választották, mint ahogy az is világos, hogy az első, február 1-jén Valenciában kezdődő tesztre csak egy átmeneti autót visz a csapat.

Míg a többi nagy csapat idén időben elkészül az új modellel, a wokingiak inkább a szélcsatornában csiszolgatják a 2011-es autót, Valenciában csak egy idei fejlesztésekkel is felszerelt MP4-25-ös gurul a pályára.

A csapat most azt is közölte, hogy a hibridet nem is vezeti majd egyik versenyző sem, csak Gary Paffett tesztel az első héten, az új autót február 11-én Lewis Hamilton próbálja ki első ízben, míg Jenson Button másnap kap lehetőséget ugyanerre Jerezben.

Szerdán Hamilton a szimulátoron vezette az MP4-26-ost Wokingban. “Jónak tűnik, de sosem lehet tudni, milyenek lesznek a többiek. Én mindenesetre elégedett vagyok azzal, ahol tartunk” – írta Twitteren a 2008-as bajnok.