A maláj Fairuz Fauzy tavaly a Lotus Racing tartalékos pilótájaként több alkalommal is lehetőséget kapott a pénteki szabadedzéseken. A 2011-re a Renault-val társult Group Lotus maláj anyacége, a Proton az új csapathoz, a Lotus Renault-hoz ültette át.

A maláj Star című napilap a csapatfőnök Eric Boullier-re hivatkozva arról írt, hogy idén akár komolyabb szerepet is kaphat majd a pilóta, Boullier állítólag azt mondta, hogyha Fauzy jól teljesít, akkor az idény vége felé akár futamon is bizonyíthat, csak rajta múlik.

“Fauzy nálunk nagyobb dolgokra készülhet fel, nem csak potyautas. Van benne potenciál, azon kell dolgoznunk, hogy fejben és fizikailag is felkészüljön a Forma-1-re” – idézték a francia szakembert.

A csapat a hírre regálva a holland GPupdate.netnek cáfolta, hogy 2011-ben Fauzy kedvéért felállíthatnák Robert Kubicát vagy Vitalij Petrovot:

“Azt hiszem, félreértés történt. Arra van esély, hogy Fairuz Fauzy a GP2-es és egyéb teljesítményétől függően az idény vége felé lehetőséget kapjon valamelyik pénteki szabadedzésen” – tisztázott a Lotus Renault egyik szóvivője.

A renault-s tartalékosi szerep mellett a maláj pilóta 2011-ben egy 2009-es F1-es Renault-val is gyakorol majd a Lotus Renault utánpótlásprogramjának keretében, a Proton támogatásával pedig a GP2-ben a Super Nova-csapatnál versenyez.