A Renault-ba szponzorként beszállt Group Lotus anyacége, a maláj Proton tovább mozgatja a szálakat a háttérben: a Lotus Renault GP a tavaly még a Lotus Racingnél (idén már Team Lotus) szolgáló tartalékossal erősít.

A maláj Fairuz Fauzy 2010-ben több pénteki szabadedzésen is vezette az újonccsapat autóját – hogy ugyanerre lesz-e lehetősége a Renault-nál is, nem tudni, de Robert Kubica és Vitalij Petrov mellett ő lesz a francia-brit alakulat harmadik számú pilótája.

“Szeretnék köszönetet mondani a Lotus Renault-nak ezért a lehetőségért, azért, hogy a csapat tagja lehetek. Nagyszerű csapat, igyekszem a legjobbat nyújtani, hogy egy nap talán versenyzői állást kaphassak” – mondta a 28 éves pilóta, aki 2005 és 2006 után jövőre újra a GP2-ben indul majd a Proton által szponzorált Super Novánál.

Fauzy egyben az újonnan indított Lotus-Renault utánpótlásprogram, az LRGP Academy első tagja is lett, a későbbiekben több más pilóta is csatlakozik majd.

A csapatfőnök, Eric Boullier már utalt arra, hogy a 2009 második felében bevetett Romain Grosjean is hamarosan újra a csapat alkalmazásába kerül.