Megerősítette a Hispania, hogy egyik pilótája az indiai Narain Karthikeyan lesz idén. A 33 esztendős pilóta, aki korábban már dolgozott együtt a csapatfőnök Colin Kollesszal, a Twitteren jelentette be a hírt.

A Hispania pénteki közleménye szerint több hónapnyi egyeztetés és tárgyalássorozat után született meg a megállapodás a csapat és Karthikeyan között. Az indiai több istállóval is tárgyalt, végül a Hispaniához vitte a Tata pénzét.

Karthikeyan szerződtetése egyben Bruno Senna kigolyózását is jelenti, a brazil nem szerepelhet a csapatnál idén. “Biztosan mondhatom, hogy Senna nem versenyez idén a Hispaniánál. Száz százalék, hogy nem” – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Kolles.

Közben Jose Ramon Carabentét, a csapat tulajdonosát arra ítélte egy madridi bíróság, hogy húsz napon belül fizessen 47,5 millió eurót korábbi üzleti partnerének, a Grupo Hispania előző tulajdonosának. A bíróságon mindkét fél azzal érvelt, hogy a másik tartozik neki, a bíró végül Carabante ellen döntött. Az ítélet állítólag nem fogja romba dönteni a csapatot, mert Carabante szerint már megállapodás született a tartozásról. Küszöbön áll állítólag egy nemzetközi befektető bevonása is, aki kisebbségi tulajdonrészt szerezhet a csapatban.