Bár a csapat még nem tett hivatalos bejelentést, az indiai sajtó már tényként közli, hogy a Forma-1 történetének első indiai pilótája, a 2005-ben a Jordannél versenyző Narain Karthikeyan 2011-re a Hispania Racinghez igazolt.

A most 33 éves pilóta F1-es éve után 2006-ban a Williams tesztpilótája volt, majd az A1GP-ben, a Le Mans-szériában és a NASCAR egyik alsóbb kategóriájában versenyzett. Karthikeyan régről ismeri a HRT csapatfőnökét, Colin Kollest, az indiai Tata Group szponzorációjával pedig meg is kapta a kiscsapat egyik ülését.

“Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy visszatérhessek az F1-be, az álmom válik valóra azzal, hogy az első Indiai Nagydíjon versenyezhetek majd a honfitársaim előtt” ? idézte a The Times of India a pilótát.

“Mindig is mondtam, hogy nem adtam fel a visszatérést, és bízom benne, hogy megvan a kellő gyorsaságom, erőnlétem és akaraterőm, hogy sikerese legyek az F1-ben. Nagyon hálás vagyok a Tata Groupnak, akiknek a kitartó támogatása nélkül nem válhatott volna valóra ez a visszatérés.”

“Nagyon várom, hogy a HRT-nél versenyezhessek, és újra Colin Kollesszal dolgozzak. Régre visszanyúló, kitűnő kapcsolatunk van” – magyarázta Karthikeyan.