Ross Brawn szerint Michael Schumacher F1-es visszarázódását az is hátráltathatta, hogy a Mercedes GP nem rendelkezik csúcskategóriás szimulátorral Brackleyben.

Schumacher visszavonulása előtt híres volt arról, hogy vég nélkül tesztelte a Ferrarit a csapat házi pályáin, ma azonban, az idény alatti tesztelés eltűnése után nagyon felértékelődött a szimulátoros munka, az élcsapatok, a Ferrari és a McLaren csúcstechnikával gyakoroltatja a pilótáit, a Mercedesnél azonban egyelőre nincs ilyen lehetőség.

“A szimulátor talán segíthetett volna” – mondta Brawn az Auto Motor und Sportnak adott interjújában. “Sokkal többet dolgozhatott volna a gumik kiismerésén. Biztosan nem tett jót, hogy nincs csúcsszimulátorunk.”

Brawn hozzátette, hogy már fejlesztik az új eszközt, azonban az “2012 előtt nem lesz tökéletesen működőképes”. “De a tél folyamán nagyot léphetünk előre vele. Az ilyesmit sajnos nem lehet csak úgy megvásárolni.”

Schumacher többször is jelezte, hogy idén a legfőbb gondot a Bridgestone gumijaihoz való hozzászokás – pontosabban annak sikertelensége – okozta számára, és bizakodik, hogy a Pirellikkel már jobban megy majd neki. Brawn is reménykedik, de egyelőre nem szeretné elkiabálni a dolgot.

“Nem is tudom. Előbb együtt kell legyen az új autó és az új gumik, akkor mérhetjük fel ezt igazán. De bizakodó vagyok. Más gumik lesznek. Amikor legutóbb a Michelinről a Bridgestone-ra váltottunk pár éve, több pilótának is gondjai voltak, köztük olyan csúcsversenyzőknek is, mint Alonso.”

“A Pirellire való átállás is hasonló lesz, de hogy ez Roseberg és Schumacher kezére játszik-e majd, nehéz megmondani.”