A Team Lotus tulajdonos-főnöke, Tony Fernandes nemrég bejelentette, hogy a csapat hamarosan saját szélcsatornát épít a hinghami központjában. Az alakulat technikai vezetője, Mike Gascoyne most pontosított, a mérnök hangsúlyozta, hogy a befektetéstől nem holnapra kell eredményt várni.

“A hamarosan másfél-két évet jelent, még a tervezési fázisban tartunk csak” – mondta, kiemelve, hogy a sikeres fejlődéshez másoknak is idő kellett.

“Még az olyan régi csapatnak is, mint a Benetton/Renault, amely korábban már bajnok volt, öt évbe telt, hogy újra nyerő legyen” – utalt egykori csapata 2000-es évek eleji-közepi magára találására Gascoyne. “Minden téren fejlődünk. Jól kezdtünk, de ez még csak az első lépés a hosszú úton.”

A Team Lotus – “leánykori nevén” Lotus Racing, még korábban 1Malaysia – régebben úgy nyilatkozott, hogy központját idővel Malajziába helyezi át. Gascoyne hangsúlyozta, hogy az angliai szélcsatorna építése nem jelenti azt, hogy erről lemondtak volna: “Úgy gondolom, továbbra is szeretnénk valamit tető alá hozni Kuala Lumpurban, esetleg Sepangban.”