A brit Autosport magazin idei, az év 50 legjobb, különböző kategóriákban részt vevő autóversenyzőjét felsoroló listájára nem vette fel Michael Schumachert, a német nem volt elég jó.

“Talán az is elég lett volna a bekerüléshez, ha legalább egy futam lett volna, amikor Schumacher kiemelkedően szerepel, de nem emlékszem ilyenre. A tetejébe a visszatérése a legjobban beharangozott dolog volt, amit valaha is láttam – az elvárások óriásiak voltak, az eredmények viszont kiábrándítók” – indokolta a szerkesztő, Andrew van de Burgt.

Az újságíró szerint Schumacher Bridgestone-os panaszai nem jelenthetnek mentséget az idei gyenge szereplésre: “Mindenki ugyanolyan gumit használ, egy 91-szeres futamgyőztes, hétszeres világbajnok pilótának tudnia kell alkalmazkodni.”

A német veteránt idén alaposan elverő csapattársa, Nico Rosberg 12. lett a listán.

“Rosberg lazán elbánt Schumacherrel. Az eddig látottak alapján pedig úgy tűnik, hogy Rosberg inkább csak jó, mint igazán kiemelkedő versenyző, szóval nem vet túl jó fényt Schumacherre, hogy ennyire kikapott tőle” – mondta van de Burgt, hozzátéve azért, hogy a hétszeres bajnok az idény végén már mutatott azért reménykeltő dolgokat, “közel volt, de nem nyert hangszórót”.