Ahogy az év előrehaladtával egyre világosabbá vált, hogy a Red Bull bajnoki sikere inkább csak idő kérdése lesz, a csapat két pilótája között egyre feszültebbé vált a viszony. A Webber és Vettel a Török Nagydíjon az első két helyen haladva ütközött, Silverstone-ban az ausztráltól elvett és a németnek adott első szárny majd Webber futam utáni megjegyzése, később pedig a kölcsönös üzengetések, a bizalmatlanság borzolta a kedélyeket.

A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után Webbert nyilvánvalóan rosszul érintette, hogy ő maga kudarcot vallott, míg az esélytelenebbnek számító Vettel megnyerte a címet, de már aznap éjszaka leült a két pilóta, hogy rendezzék kettejük viszonyát. Az ausztrál veterán szerint mostanra minden rendben.

“Azt hiszem, elkerülhetetlen (a feszültség), amikor a csapattársak olyan keményen küzdenek egymás ellen, mint mi, és azt is meg kell érteni, hogy 10-15 évente adódik olyan, hogy egy csapat két versenyzője harcol a címért” – magyarázta a BBC-nek.

“A Red Bullnál pedig most először történt ilyen, szóval mindannyian sokat tanultunk belőle. Voltak gyermekbetegségek, és mindketten versengő egyéniségek lévén, ugyanarra hajtva, természetesen időnként feszültség is van.”

“De mostanra jó a kapcsolatunk, az év végén jó volt átbeszélni a dolgokat, tisztázni a történteket. Az idény közben, a csata hevében nehéz így beszélgetni, télen viszont van időnk felkészülni az idényre, hogy súrlódások nélkül még jobb munkát végezzünk majd.”