91 futamgyőzelemmel, hét világbajnoki címmel, és szinte minden más számszerűsíthető rekorddal a birtokában Michael Schumacher a Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője.

Ezt senki nem vitatja, azt viszont annál inkább, hogy vajon ő-e a sport történetének legjobbja is egyben, hiszen más legendás versenyzőkkel, Juan Manuel Fangióval, Jackie Stewarttal, Alain Prosttal és Ayrton Sennával sosem, vagy legfeljebb egy-két idényt versenyzett együtt.

A némettől a CNN-nek adott interjújában most rákérdeztek, hogyan tekint önmagára, szerinte ő-e minden idők legjobb F1-ese, esetleg ő-e minden idők legjobb autóversenyzője.

“Nem, csakis az F1-ről beszélhetünk, hiszen annyi más szakág van. Ott van például a megbízhatósági versenyzés vagy a túraautózás – az öcsém most ott versenyez, én is kipróbáltam (az F1 előtt), és kizárt, hogy olyan sikeres lehettem volna benne, mint az F1-ben, egyszerűen nem éreztem annyira” – mondta a 41 éves pilóta.

Schumachert sokan azért tartják a legjobbnak, mert bármilyen áron győzni akart, míg sokan épp ezért nem tartják igazi nagy egyéniségnek és sportolónak. Ő maga úgy látja, hogy sosem járt igazán tilosban a pályafutása során:

“Nem szabad minden áron győzni, a szabályok adta kereteken belül kell maradni, de igen, a a kereteken belül elmegyek egészen a határig” – vallotta az elmúlt két évtizedben számos vitatott esetben szerepet vállaló veterán.